Blogs » Health » Verschillende soorten steroïden

Verschillende soorten steroïden

  • Steroïden zijn medicijnen die worden gebruikt om ontstekingen in het lichaam te verminderen. Steroïden worden gewoonlijk in de vorm van pillen ingenomen en kunnen worden gebruikt om opflakkeringen van aandoeningen zoals reumatoïde artritis of astma te behandelen.


    Anabole steroïden worden door atleten en bodybuilders gebruikt om spiermassa te winnen. Atleten of bodybuilders kunnen deze steroïden gebruiken als ze deelnemen aan sporten waarbij de nadruk ligt op kracht of als ze beroepen uitoefenen die kracht vereisen, zoals lichaamsbewaking of beveiligingspersoneel; bouwvakkers; of politieagenten.


    Anabolische steroïden


    Steroïden zijn synthetische chemicaliën die zijn ontworpen om de effecten na te bootsen van natuurlijke hormonen die in het lichaam worden geproduceerd, met name testosteron, en worden vaak voorgeschreven voor aandoeningen zoals vertraagde puberteit bij mannen, sommige vormen van impotentie en gewichtsverlies geassocieerd met ziekten zoals kanker of AIDS. Ze worden ook vaak voorgeschreven in de diergeneeskunde om de groeisnelheid bij landbouwhuisdieren te stimuleren.


    Maar anabole steroïden worden ook om niet-medische redenen gebruikt, vooral door atleten en mensen die de spiermassa en kracht willen vergroten en de sportprestaties willen verbeteren. Dergelijke medicijnen staan bekend als Performance and Image Enhancing Drugs (PIED's).


    Het misbruik van Anabolen kopen steroïden kan leiden tot ernstige gezondheidsrisico's, waaronder coronaire hartziekten en veranderingen in het voortplantingsstelsel van mannen en vrouwen, zoals impotentie en gynaecomastie (vergrote borsten), evenals gewrichtszwelling en een verhoogd risico op kanker. Bovendien kan het leverweefsel beschadigen en het LDL-cholesterolgehalte verhogen, waardoor het risico op hartaanvallen en beroertes toeneemt. Mensen die anabole steroïden gebruiken, lopen het risico bloedoverdraagbare infecties op te lopen, zoals HIV, Hepatitis en andere virale ziekten, als ze naalden en spuiten delen om zichzelf te injecteren. Ze kunnen ook last hebben van psychologische bijwerkingen zoals depressie. Er bestaan behandelingsopties voor steroïdeverslaving en deze kunnen bestaan uit poliklinische zorg of residentiële revalidatie, afhankelijk van de behoeften van elk individu.


    Corticosteroïden


    Corticosteroïden zijn in het laboratorium gemaakte medicijnen die zijn ontworpen om snel ontstekingen in uw lichaam te bestrijden. Net als het natuurlijke cortisol dat door uw bijnieren wordt geproduceerd, blokkeren corticosteroïden de componenten van het immuunsysteem in de productie van stoffen die ontstekingen veroorzaken. Synthetische corticosteroïden zoals prednison en dexamethason zorgen voor een sterkere en langer werkende verlichting dan hun natuurlijke tegenhanger.


    Corticosteroïden onderdrukken uw immuunsysteem om de symptomen onder controle te houden die verband houden met reumatoïde artritis en andere auto-immuunziekten. Artsen gebruiken corticosteroïden wanneer andere geneesmiddelen, zoals ziektemodificerende antireumatische geneesmiddelen of biologische geneesmiddelen, niet goed werken of wanneer er ernstige opflakkeringen optreden; artsen gebruiken corticosteroïden doorgaans in combinatie met andere antibiotica voor snelle verlichting en bescherming tegen infecties. Hoewel corticosteroïden nadelige bijwerkingen kunnen hebben, zoals problemen met hoge bloeddruk en oogbeschadiging; Artsen combineren doorgaans corticosteroïden met antibiotica wanneer ze door artsen worden voorgeschreven om de bijwerkingen die verband houden met het infectierisico te minimaliseren.


    Steroïden kunnen via de mond, pleister, intraveneus of injectie worden ingenomen. Steroïden verminderen ontstekingen door het hele lichaam en kunnen helpen bij de behandeling van aandoeningen zoals reumatoïde artritis, lupus, jicht, allergieën en astma. Steroïden voorkomen ook orgaanafstoting bij transplantatiepatiënten en behandelen de ziekte van Addison, waarbij de bijnieren stoppen met het produceren van cortisol; langdurig gebruik of gebruik in hoge doses kan bijniersuppressie veroorzaken, waardoor artsen ze alleen voorschrijven als dat nodig is en regelmatig de bloedsuikerspiegel controleren terwijl ze steroïden gebruiken om er zeker van te zijn dat ze effectief zijn.


    Testosteron


    Testosteron is een natuurlijke steroïde die wordt geproduceerd door de geslachtsklieren (geslachtsorganen) van personen die bij de geboorte een man zijn toegewezen. Dit hormoon werkt als een androgene stimulant om mannelijke kenmerken te bevorderen; hoewel kleinere hoeveelheden ook door de bijnieren bij zowel mannen als vrouwen kunnen worden geproduceerd. Testosteron kan ook worden omgezet uit dehydroepiandrosteron (DHEA). Lage niveaus tijdens de zwangerschap kunnen resulteren in het androgeenongevoeligheidssyndroom.


    Testosteron speelt een essentiële rol bij mannelijke geslachtskenmerken zoals spiergroei en haarproductie. Het is ook essentieel bij het stimuleren van mannelijk seksueel gedrag door de ontwikkeling van het libido en de bot- en spiergroei te ondersteunen, te helpen bij de spermaproductie en de eiwitsynthese en erytropoëse in het beenmerg te verhogen; bovendien helpt het bij de vetstofwisseling en de energieproductie.


    testosteron speelt een integraal onderdeel van de gezondheid en het welzijn van zowel mannen als vrouwen, zoals stemming, cognitie, sociaal en seksueel gedrag, metabolisme en energieniveaus, de gezondheid van het cardiovasculaire systeem en meer. Testosteron neemt op natuurlijke wijze af met de leeftijd tijdens de zogenaamde mannelijke menopauze; Een laag testosterongehalte kan resulteren in onvruchtbaarheid, afname van de spiermassa en dunner wordend haar of een gerimpeld ‘perkamentachtig’ uiterlijk van de huid als gevolg van verminderde afscheiding door klieren, evenals de omzettingssnelheid van voorlopers of prehormoonvoorlopers in daadwerkelijke hormonen die daarna uit ons lichaam verdwijnen. gebruik.